MERRY CHRISTMAS VASA

julafton

god jul <3 idag är det jul-afton och kvällen består av jul-klapps öppning :)<3
 
blir glad för allting men viktigast är att jag får umågs med familjen <3
 
god jul<3 ni förjänar alla en jätte-bra jul <3
 
 

:;)

My wish list intei ordning utan bara huller och buller
 

1. bodyshop kräm
2. mysiga stickasockor
3. telefon-skal
4. filt med usa tryck
5. fin-skor
6. mjuka gråa mys byxor
7. ett lucia prydnas tåg
8. mumin mugg
9. presentkort till gina trico , glitter & bodyshop
 
inte så merkverdiga saker. vi får se vad ''tomten'' kommer med :-P

god jul

DAGEN FÖRE DOPPAREDAGEN, CHILLLLL HÖRNIII!!!
JULKLAPPARNA FIKSADE OCH ALLTING PÅ TÅPP!!! IMORGON ÄR DET JUL-AFTON SÅ HIMO BRA!!
 
puss & god jul <3

baka

Ingredienser:

Tid: 1 ½ timme 

Utrustning du behöver:

Gör så här:

1. Blanda socker, sirap och vispgrädde i en tjockbottnad kastrull. (Det är viktigt att den är tjockbottnad så att det inte bränner fast. Det är också bra att välja en stor kastrull som har stor bottendiameter så går det fortare att koka).

2. Låt koka upp, rör lite då och då. Sänk värmen när det börjat koka, men sänk inte mer än att det fortsätter koka. Ju mer du kan sänka värmen utan att det slutar koka desto större chans att det inte bränner fast. Oftast kan man sänka lite allteftersom.

3. Låt koka ca 20-45 minuter till smeten blivit seg. Tiden beror på hur stor bottenyta din kastrull har. Ju större bottenyta desto snabbare går det. Först är smeten ljusgul men blir brunare allteftersom.

4. Under tiden det kokar, plocka upp knäckformarna.

5. Hacka mandeln eller nötterna, antingen med maskin eller för hand med en vass kniv.

6. Använd gärna en termometer som ska visa 122°C-130°C när knäcken är klar. Vid 122°C blir knäcken ganska mjuk, vid 125°C hård på ytan men seg i mitten och vid högre temperatur hårdare. Utan termometer gör man kulprovet för att se när knäcken är klar. Det innebär att man tar en liten klick av smeten i ett glas kallt vatten och se om du lätt kan forma smeten till en kula. Då är det klart! Låt annars koka ytterligare och gör om testet.

7. När smeten uppnått rätt temperatur och/eller kulprovet har fått godkänt så rör man i den hackade mandeln eller nötterna.

8. Nu är smeten klar och ska fördelas i knäckformarna.

9. Häll gärna smeten i en kanna eller något med handtag som går att hålla i för det blir jättevarmt. Häll smeten i formarna. Jag brukar ställa upp pappersformarna på en upp-och-nervänd djup tallrik för att det ska bli lättare att hälla.

10. Låt stelna i rumstemperatur eller kallare. Ju kallare desto fortare går det.

11. Förvara i burk med smörpapper mellan lagren så det inte kladdar ihop.

knäck recept


härligt

Idag är det 3dje advent , jesssss det är jul-afton snaart <33
lääängtar <333 ( sorry för massa hjärtan ( ser barnsligt ut ) )
hahah vad dåligt blogg-inlägg & 0 läsare också.
 
Grattis <3
dåliga mobil bilder med min dåliga telefon-kamera

bloggning

Jag har ingen lust att jul-blogga nå mera ): jag hinner aldrig och det är så mycket program. 
Idag ska jag baka knäck , hoppas det blir jätte-gott :)
ni kan få receptet om ni vill ? :)
idag skall jag också kolla jul-klappar åt min kompis & familj. nice!

jag älskar värkligen julen men hinner inte jul-blogga </3 
 
god jul nu i december <3

knäck <3

Julklappstips!

 

buu

Som hjärtat säger så är det äntligen lilla jul idag ♥♥ Ska vara med vänner kanske eller så firar jag med familjen. Måste fråga mamma. Har föresten inte sett buuklubbens kalender men vad tycker ni om den ??

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!